VSS Technisch Adviesbureau
VSS Technisch Adviesbureau Projecten
11-10-2018

Vrijstaande woning te Boxtel
lees meer >
11-10-2018

Woonhuis Hilvarenbeek
lees meer >
VSS Technisch Adviesbureau
Werknemer is grootste veroorzaker datalek


klik hier voor meer info!
Terug naar projectoverzicht

Pleinhuis Tilburg

14-03-2012 - Nieuwbouwproject PleinHuis op de hoek van de Groenstraat en de Broekhovenseweg kan er in 2014 staan. In 2004 wonnen twee architecten er een ontwerpwedstrijd van de gemeente Tilburg mee.

De Tilburgse architect Martijn Honselaar (39), die met Eric Frijters het prijswinnende ontwerp maakte, heeft eind vorige week de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend, de opvolger van de bouwvergunning. Zó ver kwam het nog nooit in dit moeizame dossier.

Beide jonge architecten wonnen 2 juli 2004 een wedstrijd die door de gemeente was uitgeschreven om tot groei van het aantal studenteneenheden te komen. Honselaar en Frijters van het jonge bureau Ontwerplab tekenden 17 studentenkamers rond een binnentuin.

Het plan werd diverse keren aangepast om het haalbaar te maken. P
Een projectontwikkelaar heeft de bouwgrond van de gemeente gekocht en zegt dat het plan haalbaar is. Het PleinHuis bestaat nu uit een commerciële ruimte, een inpandige parkeervoorziening voor acht auto's, acht startersappartementen aan de Broekhovenseweg en twee maissonnettes aan de zijde van de Groenstraat. Het complex is zestien meter hoog en wordt in bronskleur uitgevoerd.


left right