VSS Technisch Adviesbureau
VSS Technisch Adviesbureau Projecten
11-10-2018

Vrijstaande woning te Boxtel
lees meer >
11-10-2018

Woonhuis Hilvarenbeek
lees meer >
VSS Technisch Adviesbureau
Werknemer is grootste veroorzaker datalek


klik hier voor meer info!
Terug naar projectoverzicht

E-installatie Hagelkruisplein

13-01-2013 - Het Hagelkruisplein ligt centraal in de geliefde 'bomenbuurt' van Tilburg, op een steenworp afstand van het stadscentrum en het NS station. Het nieuwbouwplan bevat slechts 3 woningen. De woningen binnen dit nieuwbouwproject zijn ruim van opzet (± 420 m³ inhoud) en hebben een royale stadstuin (± 58m² tot ± 70m²).
Op het voorterrein zijn parkeerplaatsen op eigen terrein gesitueerd. Ideaal voor iedereen die in de stad wil wonen en tegelijk van rust wil genieten!

Omgeving
Jaren dertig woningen aan een stadse, groene oase. Dat zijn de meest kenmerkende eigenschappen van dit stukje van de geliefde 'bomenbuurt' in Tilburg. Met het kleinschalige nieuwbouwplan wordt de laatste mogelijke bebouwing aan dit plantsoen vervolmaakt. Het Hagelkruisplein ligt op een van de mooiste plekjes van Tilburg en op een steenworp afstand van het stadscentrum en NS Station. De woningen binnen dit nieuwbouwproject zijn ideaal voor iedereen die in de stad wil wonen en tegelijk van rust wil genieten.

Het plan
Het nieuwbouwplan bevat slechts 3 woningen. Het accent daarbij ligt op mooie, praktische ruimten en hoogwaardige detaillering. De toekomstige bewoners zullen profiteren van de grote woonkamer met extra plafondhoogte, de ruime lichtinval en de openslaande tuindeuren naar de grote stadstuin. Helemaal genieten wordt op het extra grote dakterras met uitzicht op het groene plantsoen. Het wooncomfort wordt nog verder vergroot door een aantal bijzondere detailleringen zoals de vide op de eerste/tweede verdieping en de grote glaspui ter plaatse van deze vide, van circa 5 meter hoog, met structurele zonwering. Daarnaast zijn de toegepaste materialen hedendaags, energiezuinig en duurzaam.

Deze 3 eengezinswoningen bieden de ideale thuisbasis voor jonge gezinnen, maar ook trendy tweeverdieners. Geniet van de royale achtertuin (tot maar liefst 13,7 meter diep) waar uw kinderen heerlijk spelen of waar uzelf heerlijk tot rust komt, terwijl uw kinderen veilig buitenspelen in de verkeersluwe straat.

Via het voorterrein met eigen parkeerplaats(en) en de hal komt u in de woonkamer met open keuken. De keuken bevindt zich aan de voorzijde met (indirect)uitzicht op het plantsoen. Vanuit de woonkamer heeft u dus direct zicht op de achtertuin met vrijstaande berging. In de hal vindt u verder het toilet en de open trap naar de eerste verdieping. Op de eerste verdieping bevindt zich een riante slaapkamer en de badkamer met douche, ligbad en wastafel. Vanzelfsprekend is er een apart toilet met hangcloset. Bovendien is er door een extra grote overloopruimte ruimte voor een leuke werkplek met directe toegang tot het zonnige en sfeervolle dakterras. Via een vaste trap bereikt u de tweede verdieping, die mogelijkheden biedt voor één of meer slaap- of werkkamers. Verder is op de tweede verdieping de technische ruimte gesitueerd met de c.v.-ketel en de aansluiting voor de wasmachine.
De woningen zijn voorzien van grote raampartijen met structurele zonwering. Deze geven de woningen een luxe uitstraling en de hele rij een origineel en eigen karakter. Ook heeft de architect bij het ontwerp rekening gehouden met de toepassing van duurzame materialen en energievoorzieningen zoals een zuinige comfortketel, vloerverwarming op elke verdieping en zonwering bij de grote glaspui op het zuiden.
left right